Cultuur & Veiligheid

Oude patronen vervangen door nieuwe

Beweging brengen in organisaties

“Zo gaat dat hier… We werken al jaren zo…” Samen oude patronen herkennen, doorbreken en vervangen door een nieuwe, effectievere werkwijze. Met onze opdrachtgevers werken wij samen aan het in beweging brengen van de onderlinge samenwerking en het creëren van de gewenste cultuur. Vaak kiezen we hierbij bewust een rol in de coulissen en ondersteunen wij door het aandragen van krachtige, uitdagende interventies. Op die manier geven wij samenwerking en cultuur een nieuwe impuls. We dagen (groepen) collega’s uit om met eigenaarschap en ambitie samen aan de slag te gaan om te bouwen aan een vitale organisatie met een veilige, toekomstgerichte cultuur. Zo dragen wij bij aan een veilige ontwikkel- en leeromgeving in organisaties: een secure base voor medewerkers. Afhankelijk van het type organisatie gaat het hierbij niet alleen om de organisatiecultuur, de patronen in de onderlinge samenwerking (op alle niveaus), maar ook om de specifieke veiligheidscultuur (HSE). Met onze opdrachtgevers in de maak-industrie en hoog-risico-organisaties werken wij aan het ontwikkelen van een krachtige veiligheidscultuur in al haar facetten. In onze speciaal ontwikkelde en beproefde veiligheidsprogramma’s en -trainingen werken we meestal voor langere tijd samen aan specifieke veiligheidscultuur vraagstukken en ambities. Onze commitment hierbij is hoog.

Cultuur & Veiligheid

  • Veiligheidscultuur programma’s
  • Cultuur en samenwerking versterken
  • Serious Gaming & simulaties: samen patronen doorbreken

Veiligheidscultuur versterken

Het versterken van de veiligheidscultuur is een veelzijdig en steeds terugkerend vraagstuk bij onze opdrachtgevers in hoog-risico-organisaties. De veiligheidscultuur en het gedrag van de individuele medewerker wordt bepaald door een uitgebreide set aan factoren die voortdurend aan verandering onderhevig zijn en daardoor onderhoud behoeven. Samen met onze opdrachtgevers werken wij aan zowel korte, praktische en doelgerichte trainingen als aan complexe, veelomvattende ontwikkelprogramma’s om de veiligheidscultuur en prestatie te verbeteren.

Samen werken aan samenwerken

Samenwerken, het basis thema in veel organisaties. Tussen collega’s, binnen teams, in de keten. Veelal gaat het over wederzijds begrip, verbinding, heldere kaders, duidelijke afspraken en ondersteunende processen. En dan natuurlijk de mensen die dit met elkaar invulling moeten geven en onderhouden. Er is geen standaard oplossing voor deze vraagstukken. Met elkaar begrijpen door een goede diagnose is voor ons het uitgangspunt. Dit geeft richting aan wat er moet gebeuren om te verbeteren en waar hiermee te beginnen. Onze aanpak en ondersteuning kenmerkt zich door scherpte, pragmatisme en creativiteit. Met verrassende aanpakken hebben we mooie en duurzame verbeteringen in gang mogen zetten.

Serious Gaming: samen patronen herkennen en doorbreken

In een goed ontwikkeld Serious Game kijken medewerkers en managers in de spiegel en ervaren zij met elkaar de patronen in en de effecten van de onderlinge samenwerking vanuit het individuele gedrag. In onze games gaan deelnemers samen op ‘stage in de toekomst’, waarbij zij naast de scherpe blik in de spiegel nieuwe manieren van (samen)werken ontdekken en eigen maken. Doordat ze dit met elkaar doen in een veilige, interactieve omgeving, is de impact hoog. Onze Serious Games en simulaties bieden een krachtige leeromgeving om bestaande patronen in de cultuur van de organisatie te doorbreken. Voor veiligheidsvraagstukken binnen de chemische en olie & gas industrie hebben wij een speciale serie simulaties ontwikkeld.

Hier staan wij voor

N

Dichtbij en verbonden: we werken samen aan succes en impact, ieder vanuit de eigen rol

N

Met brede blik en systemisch inzicht. We helpen te kijken en te begrijpen vanuit verschillende invalshoeken en vinden zo samen de juiste balans en scherpte

N

Secure based: we creëren samen een veilige basis voor het uitdagende experiment.

Met dank aan onze opdrachtgevers

Dankzij onze opdrachtgevers mogen we al jaren samenwerken aan uitdagende opdrachten. Daardoor leren we steeds weer meer over hoe organisaties hun medewerkers het beste kunnen betrekken bij veranderingen en hoe eventuele problemen het beste kunnen worden opgelost. Alle opdrachtgevers hebben steeds de mens centraal gesteld, een van de factoren voor succesvol veranderen. Een greep uit de lijst.

Contactgegevens

Even een momentje om te sparren of heb je advies nodig? Neem gerust contact met ons op. We leren je graag kennen.

Binnen 1, 4271 BV Dussen

z

+31 (0)341 700 286

contact@humanchangegroup.com

    Stuur een bericht