Leren & Ervaren

Zelf ervaren is de krachtigste leermeester

Stage lopen in de toekomst

“Waar kan ik leren wat ik morgen anders moet doen? En kan ik daar vandaag al ervaring in opdoen?”
Ja dat kan! In een veilige omgeving met collega’s nieuwe mogelijkheden vinden en meteen uitproberen, is een garantie voor succesvol veranderen. ‘Stage lopen in de toekomst’ noemen we dat. In samenspraak met u ontwerpen wij relevante en impactvolle leer en ontwikkelprogramma’s waarbij leren door ervaren centraal staat. Onze management development, leiderschapsontwikkeling, talentontwikkeling en team-ontwikkelprogramma’s kenmerken zich door een uitdagende opbouw en de energieke flow die vaart en diepgang brengt. Ons uitgangspunt daarbij is de aanpak continu te verbeteren. We scherpen onze programma’s dan ook vaak onderweg aan op basis van de opgedane inzichten en de ontstane behoefte. Wij geloven sterk in de kracht van ervaren. Met onze Serious Gaming en simulatie expertise zijn wij in staat interventies te ontwerpen waarin de belangrijkste vraagstukken en uitdagingen gesimuleerd worden. Door samen in deze leeromgeving aan de slag te gaan, komen ingesleten patronen aan de oppervlakte en kunnen we gericht werken aan nieuwe oplossingen. In een veilige omgeving met collega’s nieuwe mogelijkheden vinden en meteen uitproberen is de juiste aanpak voor succesvol ontwikkelen.

Leren & Ervaren

  • Serious Gaming & simulaties
  • Coaching
  • Ontwikkelprogramma’s

Serious Gaming & simulaties

Serious Gaming biedt medewerkers en managers een krachtige leerervaring. Afhankelijk van leerdoelen, wensen en programma ontwikkelen we een passende Serious Game. Deze game geeft de deelnemers een scherpe spiegel om te reflecteren op de effecten van hun gedrag, keuzes en samenwerking. Daarmee leggen we een waardevolle basis voor het ontdekken van en experimenteren met ander gedrag. In onze games gaan deelnemers samen op ‘stage in de toekomst’, waarbij zij nieuwe manieren van (samen)werken ontdekken en eigen maken. Doordat ze dit met elkaar doen en in een veilige, interactieve omgeving is het leereffect hoog. Onze Serious Games en simulaties bieden zo een krachtige leeromgeving om bestaande patronen te doorbreken. Vaak maken onze games onderdeel uit van leiderschap, management en team ontwikkelprogramma’s of vormen zij de kern van een organisatiebrede veranderaanpak.

Maatwerk of standaard

Door onze jarenlange ervaring hebben we geleerd dat een duidelijk programma van eisen de essentiële basis is voor het ontwikkelen, ontwerpen, begeleiden en uitvoeren van Serious Games en simulaties. Daarin zijn veel varianten mogelijk: van compact tot zeer uitgebreid, van een teamspel op kantoor tot een praktijksimulatie, speciaal ontworpen op locatie. Onze aanpak is volledig afgestemd op de eisen, wensen en processen van de opdrachtgever. Daarnaast bieden we een standaard set van bewezen simulaties die we direct voor u kunnen inzetten.

Coaching als katalysator voor groei

Onze kernovertuiging is dat de mens het beste uit zichzelf en zijn omgeving wil halen, maar hierin belemmerd kan worden door eerdere leerervaringen, uitdagende omgevingsfactoren, ontbrekende vaardigheden of interpersoonlijke moeilijkheden. Onze coaches ondersteunen op diverse vlakken. Als klankbord voor leiders, bijvoorbeeld in het realiseren van hun ambitie, het omgaan met dilemma’s of het vergroten van hun impact. Maar ook voor die leiders, managers en collega’s die even vastlopen in de dynamiek, de veelheid van verwachtingen en het vinden van rust en balans.

Ontwikkelprogrammas voor leiders, managers en teams

Maatwerk, impact en verbondenheid zijn belangrijke kenmerken van de ontwikkelprogramma’s die wij hebben mogen vormgeven en begeleiden. Wij stellen de deelnemer en zijn/haar ‘opdracht’ in de organisatie centraal, in al zijn/haar sterktes en zwaktes. In onze aanpak is ervaringsgericht leren de basis, inzicht vergroten en groeien door zelf aan het stuur te blijven, met steun en versterking waar nodig. Soms in een programma, soms 1-op-1, maar altijd met voldoende ruimte en een ‘secure base’ voor het aangaan van het experiment. We leveren maatwerk. Waarbij de kracht zit in het gebruiken van persoonlijke talenten, drijfveren en inspiratiebronnen waarbij we focussen op de ontwikkeling die de organisatie wil bereiken.

Hier staan wij voor

N

Leren en ontwikkelen met impact en duurzaam effect

N

Inzicht en overzicht als basis voor verandering

N

Ervaren of testen van nieuwe werkwijzen

N

Trainen van nieuwe kennis en vaardigheden

N

Patronen verkennen, (h)erkennen en doorbreken

Met dank aan onze opdrachtgevers

Dankzij onze opdrachtgevers mogen we al jaren samenwerken aan uitdagende opdrachten. Daardoor leren we steeds weer meer over hoe organisaties hun medewerkers het beste kunnen betrekken bij veranderingen en hoe eventuele problemen het beste kunnen worden opgelost. Alle opdrachtgevers hebben steeds de mens centraal gesteld, een van de factoren voor succesvol veranderen. Een greep uit de lijst.

Contactgegevens

Even een momentje om te sparren of heb je advies nodig? Neem gerust contact met ons op. We leren je graag kennen.

Binnen 1, 4271 BV Dussen

z

+31 (0)341 700 286

contact@humanchangegroup.com

    Stuur een bericht